Akoestiek

Geluid kan soms in ruimtes hinderlijk zijn. Zeker wanneer deze ruimte het geluid laat galmen of schel laat klinken. Met inzet van onze akoestische wanden en panelen kan de akoestiek in de ruimte worden verbeterd. Het unieke van de systemen is dat ze niet alleen functioneel zijn maar er ook nog prachtig uitzien. Iedere print of grafische weergave kan worden verwerkt waardoor er in elke ruimte een bijzondere eyecatcher kan worden gecreëerd.

XXLvisual laat zien dat mooie beelden en geluiddemping perfect samengaan.

Akoestische spanwand

Het akoestisch wandspansysteem van XXLvisual is een wandvullende, naadloze akoestische oplossing. Het systeem maakt gebruik van een wand spansysteem waarin hoogwaardig akoestisch materiaal is verwerkt die het hinderlijke geluid reduceert. De afwerking bestaat uit een stevig doek voorzien van full-colour print welke wordt opgespannen in het frame. Het systeem is naadloos en wandvullend. Zit er een stopcontact in de muur of een raam dan kunnen deze gewoon worden uitgespaard waardoor deze zichtbaar en bruikbaar blijven. Elke dikte, maat, kleur, print of dessin mogelijk. 
Deze akoestische oplossing kan worden geplaatst in een uniekleur, met grafisch dessin of met een levensgrote afbeelding van uw favoriete uitzicht. Elke maat is mogelijk, het systeem wordt altijd perfect passend geïnstalleerd en netjes afgewerkt. De spanwand biedt onbeperkte printmogelijkheden; fotobeelden, patronen en/of een eigen design kan worden verwerkt. Ook kunnen we verlichting in de wand verwerken.

Akoestische panelen

Akoestische panelen met een haarscherpe print op textiel zijn de ideale oplossing wanneer u wanddecoratie en het verbeteren van de akoestiek wilt combineren. Bij akoestische panelen worden uw foto’s in full-colour op sterke doeken geprint, leverbaar in elk gewenst formaat zonder naden. Het zijn akoestische dempende schilderijen in de vorm van een fotodoek. Deze fotodoeken worden in een spanframe geplaatst en zijn eventueel ook weer makkelijk te vervangen door een ander doek.Alle Akoestische wanden en panelen worden voor u op maat gemaakt, neem contact met ons op als u meer wil weten over onze akoestische oplossingen.

Advies

We geven u graag advies en kunnen indien gewenst ook metingen uitvoeren. XXLvisual levert akoestische oplossingen op maat in de vorm van diverse akoestische systemen. Elk systeem heeft specifieke eigenschappen en toepassingen.